Forum: Week 20: Maak je site sneller en aantrekkelijker met goed verwerkte plaatjes


Reacties week 20 hoofdartikel: Maak je site sneller en aantrekkelijker met goed verwerkte plaatjes
Datum: 15-5-2010 17:39
Door: PimV
Verwarrend: in beide bovenstaande berichten staan links naar dezelfde onderwerpen. De links in het onderste bericht lopen via Google en resulteren in een foutmelding.
Datum: 15-5-2010 17:47
Door: PimV
Het is niet juist dat beeldschermen standaard 72 dpi hebben. De dpi loopt van 75,3 (17" scherm 1024x768 pixels) tot 203,2 (22,2" 3840x2400 pixels). Maar voor weergave op een scherm is de dpi van een afbeelding helemaal niet belangrijk. Het enige dat belangrijk is, zijn de hoogte en breedte in pixels.
Zie ook: http://en.wikipedia.org/wiki/Dot_pitch
Datum: 15-5-2010 17:50
Door: PimV
Batch-gewijze bewerking (bijv. verkleinen) en hernoemen van afbeeldingen gaat ook prima met het gratis te downloaden IrfanView
Datum: 15-5-2010 17:57
Door: PimV
In het artikel over het uitlijnen van plaatjes wordt gebruik gemaakt van verouderde html (die nog wel werkt). Beter is om gebruik te maken van CSS2 specificaties binnen het attribuut 'style':
style="width: 200px; height: 150px". Het uitlijnen kan je voor elkaar krijgen door binnen "style" waarden op te geven voor border:
border: 2px 4px 6px 10px;  De volgorde van voorgaande 'getallen' is: border-boven border-rechts border-onder border-links.
Datum: 15-5-2010 18:26
Door: PimV
Wat je ook doet, je kan niemand tegenhouden om een schermkopie ("afdruk" met de PrintScreen toets van het toetsenbord) te maken. Het enige echt effectieve wat je kan doen om het jatten van je afbeeldingen te voorkomen is er een (semi-transparante) tekst overheen (doorheen) te zetten mbv een beeldbewerkingsprogramma. Ook dat gaat prima (ook batch-gewijs) met IrfanView.
Datum: 17-5-2010 09:22
Door: Chris Vermeulen
Chris Vermeulen
Hi Pim,

Hartelijk dank voor je aanvullingen! Ik heb de links even aangepast zodat ze nu wel goed werken. Ik had ze gecopy-paste vanuit Google Wave. Daardoor gingen ze fout.

In de weekthema's proberen we altijd de essentie van het thema weer te geven. Er valt zo ontzetend veel over te vertellen altijd, dat we besloten hebben om voortaan naast een kort artikel ook een (veel uitgebreider) ebook over elk onderwerp uit te gaan geven.

De artikelen willen we graag kort houden zodat men echt elke week een paar kleine aanpassingen aan de site kan doen, zonder dat dit te veel tijd kost (om te lezen en om uit te voeren).

Nogmaals bedankt voor je aanvullingen! Daar is het forum voor!
Datum: 14-5-2011 08:04
Door: wim wilmers
Als je gaat resizen , dus kleiner maken in dit geval zul je het plaatje om hem weer optimaal te krijgen even iets moeten naverscherpen, je wilt een optimaal plaatje toch ? Stock buro's prima maar versterken niet de identiteit. Fotograaf inhuren kan ook zodat je je wensen kenbaar kunt maken zodat de site een echte eigen identiteit krijgt en de foto's echt op maat geleverd worden.
Gr. Wim Wilmers, uhh fotograaf

Klik hier om te reageren!

Terug naar overzicht
Website supporters

Doe mee! Word ook WebsiteSupporter!

Ontvang gratis elke week een verbetersuggestie voor je website, inclusief speciaal stappenplan om je site succesvol te maken.

Klik hier om je in te schrijven!

Domeinnaam-check

Domeinnamen v.a. € 1,- p/m. Check of jouw ideale domeinnaam nog vrij is:

www.
Powered by AlphamegaHosting

Thema van de week:

Moeite met het schrijven van teksten voor je site?

Met deze tips lukt het je wel!

Lees meer...

Onze visie:

Dat elke WebsiteSupporter binnen een jaar een meet-
baar succesvollere website heeft.

Door elke week, rond een gezamenlijk thema, verbeter-
punten aan onze websites door te voeren en anderen daarbij te helpen.

Powered by...

WebsiteSupporters is een initiatief van AlphamegaHosting.com en WebsiteKlusjes.com. Het ervaren personeel van deze bedrijven is regelmatig te vinden op de forums van deze site.
Copyright 2012 Long Term Results B.V. Algemene Voorwaarden Privacy Policy Sitemap
Log in / Registreer
Zoek