Forum: Week 35: Recente veranderingen bij Google... kansen of bedreigingen voor jouw Google-positie?


Reacties week 35 hoofdartikel: Recente veranderingen bij Google... kansen of bedreigingen voor jouw Google-positie?
Datum: 27-8-2010 10:43
Door: Jeroen Hoekstra
Jeroen Hoekstra
Heb je vragen over hoger komen in Google? Stel ze gerust door op dit artikel te reageren. We helpen je graag!
Datum: 28-8-2010 10:28
Door: rob Maas
Ik ben dan wel benieuwd wat je er zo nieuw aan vindt als je deze optimalisatie tips  vergelijkt met de optimalisatie Tips uit Googles eigen officiele  Handleiding voor SEO starters . (zie onder vertaling incl commentaar:
http://www.marketbizz.nl/Google-Zoekmachine-Optimalisatie-Beginners-Gids-SEO.htm
 ) In essentie wijzigt er namelijk niets aan de manier van optimaliseren !

Ook opmerkelijk dat je reeds vorige week aangekondigde (en op termijn nog invloedrijkere )verandering compleet gemist hebt:
http://googlewebmastercentral.blogspot.com/2010/08/showing-more-results-from-domain.html
Datum: 30-8-2010 14:11
Door: Chris Vermeulen
Chris Vermeulen
Beste Rob,

Er is niks nieuws aan de tips die ik in dit artikel geef. Het punt is dat de meeste webmasters de basic tips die ik in dit artikel noem nog niet uitvoeren. Daarom heb ik die hier nog maar eens genoemd. Ze zullen hun sites een flinke boost geven als ze hier aandacht aan besteden.

Je zegt dat er niks veranderd is aan de manier waarop je je site moet optimaliseren. Dat is opzich waar. Ik heb dat ook niet gezegd. Toch blijkt uit de wijzigingen en de reactie van Google dat er voor langere keywords meer nadruk gelegd wordt op kwaliteit dan alleen op relevantie.

Je geeft aan dat ik de door jou genoemde update van Google 'compleet gemist' heb. Laat ik voorop stellen dat WebsiteSupporters niet bedoeld is om elke gril van Google te rapporteren. Google komt 400 keer per jaar met dergelijke updates.

Het doel van WebsiteSupporters is om webmasters te helpen elke week een klein onderdeel of aspect van hun site te verbeteren, zodat ze na een jaar een enorme vooruitgang geboekt hebben.

Het feit dat Google nu in sommige gevallen meerdere pagina's van één en dezelfde website laat zien, vind ik lang niet zo spannend als dat pagina's die voor langere keywords geoptimaliseerd zijn ineens anders beoordeeld worden door Google.

Immers, Google zal alleen meerdere pagina's van dezelfde site tonen als er o.a. op de domeinnaam of naam van de site gezocht wordt. Je staat dan toch wel bovenaan.

Of je nu één of zeven keer bovenaan staat is niet zo interessant als dat je er wel of helemaal niet staat. In mijn optiek is het nieuws over langere zoektermen die anders worden beoordeeld dus veel belangrijker.

Tot slot wil ik je vragen om je bijdragen op deze site positief te verwoorden. WebsiteSupporters.com is er om elkaar verder te helpen, elkaar op te bouwen en te stimuleren.

Alvast bedankt!

Datum: 27-8-2011 11:44
Door: Jan de Laat
Jan de Laat
Hallo,

Wat me de laatste tijd opvalt bij Google is dat er sites zijn die uitgebreid worden uitgelicht. Je kunt dan bijvoorbeeld rechtstreeks naar de conatc pagina of andere pagina op die site. Dit neemt zoveel ruimte in beslag dat er veel minder sites op de eerste pagina kunnen staan. Ik regel mijn positie zelf en heb er veel moeite mee het allenmaal bij te benen. Het budget is te klein om het uit te besteden maar wil ik gevonden worden moet ik wel met Google werken. En nu dus dit weer, hoe kan ik dit bij mij ook voor elkaar krijgen?

vriendelijke groet
Jan de Laat
Datum: 29-8-2011 13:00
Door: Noëmi van de Moosdijk
Noëmi van de Moosdijk
Beste Jan,

Hetgeen jij beschrijft heet 'Sitelinks' bij Google.

Deze Sitelinks worden alleen door Google geplaatst wanneer Google denkt dat het nut heeft voor de gebruiker en een toegevoegde waarde brengt na een zoekopdracht.

Helaas kun je zelf geen Sitelinks toevoegen en of Google dwingen ze voor jouw site te tonen. Als er eenmaal Sitelinks getoond worden bij jouw site dan kun je met behulp van de Google Webmaster tools wel wat invloed uitoefenen.

Meer over Sitelinks kun je terug lezen op deze pagina van Google.

Datum: 1-9-2011 16:32
Door: Maarten Matti
Hoi Chris,

weer bedankt voor je nuttige en leerzame adviezen.
Als je iedere keer weer zoveel tips hebt , dan lukt het me nooit om een keer nog maar 4 uur per week te gaan werkenStoer. (Tim Ferriss)
Ik heb nog wel een vraag over het regelmatig aanpassen van de site?
Werkt het ook om bv maar enkele tekens of letters , of om bv de volgorde van de tekst aan te passen?
Dit is dan wel een redelijk eenvoudige manier om vaker te doen.
sommige aanbiedingen staan als zo goed dat er eigenlijk weinig maar aan valt te verbeteren , maar met evt het verschuiven van teksten , of
er gewoon een A in te zetten, en deze dan iedere dag te vervangen door b,c,d etc en na 24 dagen weer bij A xou dit ook werken??

Alvast weer bedankt voor je antwoord.
Groet
Maarten
Datum: 2-9-2011 11:53
Door: Chris Vermeulen
Chris Vermeulen
Hi Maarten, 

Was het maar zo eenvoudig! Lachen 

Google is zo slim dat ze dat soort dingen wel er uit filteren als niet relevante wijzigingen. Maar als er andere keywords of synoniemen van keywords op een pagina verschijnen, dan maakt dat wel verschil. Zeker als ook de alinea waarin ze staan herschreven wordt.

Maar als je met een pagina al op de eerste pagina van Google staat, dan moet je heel voorzichtig zijn met aanpassingen aan die pagina. Want je kunt het dan ook verklooien en omlaag zakken.

Verder is het ook belangrijk om op verschillende computers je google posities te checken, want Google is steeds beter in staat om die pagina's te serveren die jij graag wilt zien. Het is dus al een tijdje zo dat niet iedereen dezelfde zoekresultaten krijgt bij een bepaalde zoekterm, maar dat die kunnen varieren per persoon/per computer.  

Klik hier om te reageren!

Terug naar overzicht
Website supporters

Doe mee! Word ook WebsiteSupporter!

Ontvang gratis elke week een verbetersuggestie voor je website, inclusief speciaal stappenplan om je site succesvol te maken.

Klik hier om je in te schrijven!

Domeinnaam-check

Domeinnamen v.a. € 1,- p/m. Check of jouw ideale domeinnaam nog vrij is:

www.
Powered by AlphamegaHosting

Thema van de week:

Moeite met het schrijven van teksten voor je site?

Met deze tips lukt het je wel!

Lees meer...

Onze visie:

Dat elke WebsiteSupporter binnen een jaar een meet-
baar succesvollere website heeft.

Door elke week, rond een gezamenlijk thema, verbeter-
punten aan onze websites door te voeren en anderen daarbij te helpen.

Powered by...

WebsiteSupporters is een initiatief van AlphamegaHosting.com en WebsiteKlusjes.com. Het ervaren personeel van deze bedrijven is regelmatig te vinden op de forums van deze site.
Copyright 2012 Long Term Results B.V. Algemene Voorwaarden Privacy Policy Sitemap
Log in / Registreer
Zoek