Forum: Week 37: De meest gemaakte fout bij het kiezen van een domeinnaam


Reacties week 37 hoofdartikel: De meest gemaakte fout bij het kiezen van een domeinnaam
Datum: 10-9-2010 09:54
Door: Jeroen Hoekstra
Jeroen Hoekstra
Heb jij wel eens een domeinnaam gekocht of verkocht? Hoe is dat gegaan? Ook als je vragen hebt over het kopen of verkopen van domeinnamen kun je hier terecht. Reageer gerust!
Datum: 23-9-2010 12:21
Door: Sandra van Uffelen

Als visagiste / haarstyliste heb ik een portfoliosite die www.sandravanuffelen.nl genaamd is zoals veel visagisten (eigen naam) hebben. Ik begrijp nu dat ik beter keywords zou kunnen toevoegen.
Vraag 1 Wordt het daar niet erg lang (on-typebaar) van? Ik heb mijn volledige naam er in staan om daar bekendheid mee te krijgen ( er zijn veel Sandra's). Als ik ook visagiste ervoor zet of make-up toevoeg wordt het misschien te lang? 
Vraag 2 Als ik het zou willen veranderen. Kan ik dat dan gewoon aan mijn domeinnaamhost doorgeven of moet ik een nieuwe naam nemen en de andere uitschrijven?

Datum: 23-9-2010 14:56
Door: Chris Vermeulen
Chris Vermeulen
Hi Sandra,

Wat je nodig hebt zijn 2 domeinnamen. Die hebben beide een eigen functie. De ene domeinnaam, met daarin het hoofd-keyword voor jouw branche, die is bedoeld om mensen die nog nooit van jou gehoord hebben (maar die wel zoeken met dat keyword) naar jouw site te leiden, zodat ze met jou kennis kunnen maken. Die domeinnaam moet je dus ook aan je hostingpakket koppelen.

Je eigen naam als domeinnaam is uiteraard ook erg belangrijk, zoals je zelf al aangeeft. Deze is vooral bedoeld voor mensen die jou al kennen of die via via van jou gehoord hebben. Dus ook deze domeinnaam moet je hebben, maar die kun je gewoon redirecten (301 redirect) naar je website.

Om er achter te komen welk keyword het belangrijkste is voor jouw branche, kun je het beste deze tool gebruiken:
https://adwords.google.nl/select/KeywordToolExternal

Voor meer info over het kiezen van een keyworddomeinnaam:
http://www.websitesupporters.com/domeinnaam-handel

Nog een tip: Ik zou je domeinnaam zo schrijven (op je visitekaartje bijvoorbeeld):

www.SandraVanUffelen.nl

Je hostingprovider kan voor jou de nieuwe keyword-rijke domeinnaam aanvragen en aan je bestaande website koppelen. Zij kunnen je ook helpen bij het instellen van de redirect van je huidige domeinnaam.
Datum: 12-9-2011 17:32
Door: arjosp
Ik zou nooit adviseren een url te kopen.
Er zijn zoveel alternatieven voor.

Een kleine toevoeging achter de url bijvoorbeeld.

Ik vind dat je je moet realiseren dat de url weliswaar een van de tools is om te scoren, anderzijds het is er maar een.

Datum: 20-9-2011 11:23
Door: Maud

Domeinnamen koppelen?

Ook ik wil ook kiezen voor een bedrijfsnaam i.p.v. een beschrijvende domeinnaam en zal dus meer moeten investeren in marketing en keywords. Het lijkt me verstandig om enkele voor de hand liggende beschrijvende namen te claimen, zodat dezen geforward kunnen worden.

- Levert dit ook significant meer hits in google op?
- Is het verstandig dit bij dezelfde host te doen of maakt dat niet uit?
- Hoeveel namen kunnen max. naar een bestaande website worden doorgeschakeld of zit hier geen max. aan?

Dank!


Datum: 21-9-2011 11:24
Door: Chris Vermeulen
Chris Vermeulen
@arjosp:

Keywords in de url werken stimulerend voor je positie binnen google, maar iedereen kan een keyword achter de domeinnaam plakken. Dat zegt nog niet zoveel. Maar als een keyword in de domeinnaam zelf staat, dan hecht google daar veel meer waarde aan, omdat je dan niet meer kunt faken dat een pagina over dat keyword gaat. De hele site gaat er dan over.

@Maud:

Als je een gevestigd bedrijf bent met een gevestigde naam, dan is het inderdaad verstandig om die naam te gebruiken als domeinnaam voor je site. Je kunt dan nog steeds met keywords in de urls proberen om hoog te komen. 

Afhankelijk van je branche kun je daar nog aardig succesvol in zijn. Mijn zus bijvoorbeeld heeft een meubelzaak en is op de merken die zij voeren zeer goed te vinden. Meestal als de nummer 2 vlak onder de website van het merk zelf. 

Allerlei losse domeinnamen linken aan een bestaande site heeft niet zoveel toegevoegde waarde voor je googleposities. Dat is met name bedoeld voor het verwijzen van mensen naar je site, maar niet om hoger te komen. 

Het levert je dus niet meer hits op die uit google komen. 

Soms kan het handig zijn, als je een moeilijk verstaanbare of moeilijk schrijfbare bedrijfsnaam als domeinnaam hebt, om een makkelijk te onthouden en te schrijven domeinnaam te registreren en die te laten redirecten naar je site. Maar dat is dus meer voor buiten google om.

Succes!

Datum: 8-10-2011 23:43
Door: MLE
Dank voor de reactie!

Ik heb nog geen bestaand bedrijf (webshop) maar wel al een naam. Deze naam heb ik inmiddels ook geclaimd en zal de naam van mn website worden. Ik zal het dus vooral moeten hebben van de keywords :)


Klik hier om te reageren!

Terug naar overzicht
Website supporters

Doe mee! Word ook WebsiteSupporter!

Ontvang gratis elke week een verbetersuggestie voor je website, inclusief speciaal stappenplan om je site succesvol te maken.

Klik hier om je in te schrijven!

Domeinnaam-check

Domeinnamen v.a. € 1,- p/m. Check of jouw ideale domeinnaam nog vrij is:

www.
Powered by AlphamegaHosting

Thema van de week:

Moeite met het schrijven van teksten voor je site?

Met deze tips lukt het je wel!

Lees meer...

Onze visie:

Dat elke WebsiteSupporter binnen een jaar een meet-
baar succesvollere website heeft.

Door elke week, rond een gezamenlijk thema, verbeter-
punten aan onze websites door te voeren en anderen daarbij te helpen.

Powered by...

WebsiteSupporters is een initiatief van AlphamegaHosting.com en WebsiteKlusjes.com. Het ervaren personeel van deze bedrijven is regelmatig te vinden op de forums van deze site.
Copyright 2012 Long Term Results B.V. Algemene Voorwaarden Privacy Policy Sitemap
Log in / Registreer
Zoek