Forum: Week 38: Zo maak je banner-adverteren winstgevend


Reacties week 38 hoofdartikel: Zo maak je banner-adverteren winstgevend
Datum: 17-9-2010 09:25
Door: Jeroen Hoekstra
Jeroen Hoekstra
Hoe zijn jouw ervaringen met banner-advertising? Heb je vragen over adverteren met banners of juist goede tips? Deel het met ons door op dit artikel te reageren.
Datum: 17-9-2011 10:04
Door: Marc Doigny
Ik zit aan de andere kant van "the pipeline". Ik ben dus een uitgever, volgens de terminologie van Google. Ik leef (gedeeltelijk) van de google opbrengsten op mijn sites.

Om bezoekers aan te trekken moet je dus informatieve teksten hebben (zodat google en andere zoekrobotten iets met je site kunnen aanvangen). Echter, mijn teksten zijn zo informatief, dat niemand er aan denkt op de advertenties te klikken (mijn site is het tegengestelde van een MFA-site (Made For Adsense).

Ik heb geëxperimenteerd met de plaatsing van de advertenties (ze zitten nu pal in de doorlopende tekst), maar ik haal slechts een CTR (click through ratio) van 0.5%

Zijn er andereprogrammas die per vertoning (impression) werken in plaats van per click? Van pay-per-conversion (heb ik ook al geprobeerd) moet ik zeker niets hebben: dit vraagt een constant bijhouden van je websites en ik heb toch geen conversies.
Datum: 17-9-2011 10:43
Door: Walter Jonker
Ik plaats zelf advertenties, maar bied ook mogelijkheden voor bannering op nieuwswebsite www.pretwerk.nl. Sommige adverteerders klagen er over dat banners steeds minder effectief worden (minder aangeklikt). De bezoeker van de website leest a.h.w. om de advertenties heen. Opvallende en schreeuwerige banners vallen wel meer op, maar roepen ook irritatie op; en halen soms een hele website uit balans. Dat wil ik als publisher niet.
Wat wel redelijk goed werkt is banneren op het moment dat er nieuws is in relatie met het bedrijf. Dat kan nieuws zijn over het bedrijf zelf, of over de branche waarin het bedrijf actief is. Op zo'n moment is de banner relevant; zelfs op wat langere termijn.
Het is heel goed dat Website Supporters ook melding maakt van de mogelijkheid om je niet altijd op kliks te richten, maar soms ook op aantal vertoningen. Bedenk van tevoren goed wat je wil bereiken met de banner; bijvoorbeeld naamsbekendheid, productbekendheid of directe verkoop.
Datum: 21-9-2011 11:16
Door: Chris Vermeulen
Chris Vermeulen
@ Marc

Je zou eens kunnen kijken of de groote affiliatenetwerken zoals Daisycon een pay-per-view aanbod hebben. Daarnaast kun je ook zelf adverteerders werven en een scherpe prijs aanbieden.

@ Walter

Het is onze ervaring dat banners die veel lijken op de site waar ze op staan het beste werken. Nog beter is een persoonlijke aanbeveling van de webmaster, ipv een banner.

Succes! 

Klik hier om te reageren!

Terug naar overzicht
Website supporters

Doe mee! Word ook WebsiteSupporter!

Ontvang gratis elke week een verbetersuggestie voor je website, inclusief speciaal stappenplan om je site succesvol te maken.

Klik hier om je in te schrijven!

Domeinnaam-check

Domeinnamen v.a. € 1,- p/m. Check of jouw ideale domeinnaam nog vrij is:

www.
Powered by AlphamegaHosting

Thema van de week:

Moeite met het schrijven van teksten voor je site?

Met deze tips lukt het je wel!

Lees meer...

Onze visie:

Dat elke WebsiteSupporter binnen een jaar een meet-
baar succesvollere website heeft.

Door elke week, rond een gezamenlijk thema, verbeter-
punten aan onze websites door te voeren en anderen daarbij te helpen.

Powered by...

WebsiteSupporters is een initiatief van AlphamegaHosting.com en WebsiteKlusjes.com. Het ervaren personeel van deze bedrijven is regelmatig te vinden op de forums van deze site.
Copyright 2012 Long Term Results B.V. Algemene Voorwaarden Privacy Policy Sitemap
Log in / Registreer
Zoek