Forum: Week 27: Een succesvollere site met een doordachte verkoopstrategie!


Reacties week 27 hoofdartikel: Een succesvollere site met een doordachte verkoopstrategie!
Datum: 2-7-2010 09:32
Door: Jeroen Hoekstra
Jeroen Hoekstra
Wij denken dat de 3 manieren om meer te verkopen, zoals in het artikel van deze week beschreven staat, de enige zijn en dat alle andere onder één van deze 3 te scharen zijn. Heb jij een andere manier gevonden? Deel het met ons!

Ook als je vragen hebt over dit onderwerp, praat dan mee door op dit artikel te reageren.
Datum: 3-7-2010 10:03
Door: Gregor
Er is inderdaad nog een andere, zeer belangrijk factor: namelijk klanten langer (actief) houden en ervoor zorgen dat een klant langer een kopende klant blijft. Anders gezegd: de verloop (jargon: churn) van klanten beperken. Dit is zonder twijfel de meest onderschatte en ongekende factor van de 4 factoren. 

En toch is dit de factor met de hoogste rentabiliteit. Het gaat immers om het onderhouden en versterken van een bestaande relatie - veel eenvoudiger en goedkoper dan het aantrekken van nieuwe klanten - met een klant die al regelmatig aankopen doet.

Om dit in kaart te brengen en te kunnen sturen, werd 20 jaar terug een database beheersysteem geïntroduceerd onder de naam CRM (Customer Relationship Management). Het ging inzichten geven in de klantenwerving en verkoopprocessen om marketing, reclame en verkoop acties beter op de individuele klant behoeften af te stemmen en zodoende betere resultaten te halen. Helaas blijkt men zich tot vandaag vooral op de C en de M te focussen, waardoor er veel data vergaard en geanalyseerd wordt maar men nog steeds weinig weet over hoe geëngageerd een klant is ten opzichte van een merk en hoe dit gestimuleerd kan worden.
 
Intussen werd de term CRM 2.0 gelanceerd die hieraan verandering zou brengen door inzicht te verschaffen over hoe klant relaties ontstaan, groeien en gestimuleerd kunnen worden om van klanten fans te maken. Fans zijn klanten die lang - voor altijd - klant blijven omdat ze een zeer hechte band hebben met een merk hebben opgebouwd, een geëngageerde relatie.

Klik hier om te reageren!

Terug naar overzicht
Website supporters

Doe mee! Word ook WebsiteSupporter!

Ontvang gratis elke week een verbetersuggestie voor je website, inclusief speciaal stappenplan om je site succesvol te maken.

Klik hier om je in te schrijven!

Domeinnaam-check

Domeinnamen v.a. € 1,- p/m. Check of jouw ideale domeinnaam nog vrij is:

www.
Powered by AlphamegaHosting

Thema van de week:

Moeite met het schrijven van teksten voor je site?

Met deze tips lukt het je wel!

Lees meer...

Onze visie:

Dat elke WebsiteSupporter binnen een jaar een meet-
baar succesvollere website heeft.

Door elke week, rond een gezamenlijk thema, verbeter-
punten aan onze websites door te voeren en anderen daarbij te helpen.

Powered by...

WebsiteSupporters is een initiatief van AlphamegaHosting.com en WebsiteKlusjes.com. Het ervaren personeel van deze bedrijven is regelmatig te vinden op de forums van deze site.
Copyright 2012 Long Term Results B.V. Algemene Voorwaarden Privacy Policy Sitemap
Log in / Registreer
Zoek